KDY A JAK PLATIT DAŇ Z NEMOVITOSTI

DŮLEŽITÉ INFORMACE

V KRAKONOŠ realiťákem® rozumíme vašim potřebám a proto hlídání, kdy a jak se má platit daň z nemovistosti nemusíte řešit. Proto jsem tady my, abychom vám to připomněli.

Začněme s úsměvem: 
Proč nemovitosti nechodí na rande? Protože už mají svého daňového poradce!

Vážení klienti a přátelé našeho KRAKONOŠE

Jako váš spolehlivý partner v oblasti nemovitostí jsme tu nejen k tomu, abychom vám pomohli najít ten pravý pohádkový domov, ale také vás chceme informovat o důležitých povinnostech, které s vlastnictvím nemovitosti souvisejí.
Jednou z nich je daň z nemovitosti, a i když to není téma, které by vás obvykle rozveselilo, dovolte nám, abychom vám to přiblížili trochu lehčeji.

KDY A JAK PLATIT DAŇ Z NEMOVITOSTI?

Termín
pro zaplacení daně z nemovitosti je každoročně stanoven na 31. května. Pokud je však vaše daň nižší než 5 000 Kč, stačí ji uhradit jednorázově v tomto termínu.
Pokud vaše daň překročí tuto částku, můžete využít možnosti rozdělit platbu na dvě splátky – první do 31. května a druhou do 30. listopadu.

Pro novopečené vlastníky nemovitostí platí, že pokud jste se stali hrdými majiteli nového domova nebo jiné nemovitosti, povinnost platit daň začne až v následujícím kalendářním roce. Kupujete-li tedy nemovitost letos, vaše daňové povinnosti začínají až příští rok.

Zaplatit daň z nemovitosti můžete různými způsoby. 
Elektronická platba: Daň z nemovitosti lze zaplatit převodem z vašeho bankovního účtu na účet příslušného finančního úřadu. Údaje pro platbu naleznete ve vašem daňovém přiznání, nebo na webu vašeho místního finančního úřadu.
Platba přes Českou poštu: Můžete také uhradit daň prostřednictvím poštovní poukázky na účet finančního úřadu. 
Přímá platba na finančním úřadě: Někteří lidé dávají přednost osobní návštěvě finančního úřadu, kde mohou daň zaplatit přímo na pokladně.

PROČ TO VLASTNĚ ŘEŠÍME?

Přestože se daň z nemovitosti může zdát jako další z povinností, kterou je třeba zařadit do vašeho již tak naplněného kalendáře, věřte, že její včasné a správné zaplacení je klíčem k udržení dobrého stavu našich komunit a měst. Peníze z těchto daní se totiž vrací zpět k nám ve formě zlepšené infrastruktury, škol, parků a dalších veřejných služeb.

ZÁVĚREM S ÚSMĚVEM

Víme, že daňové období může být stresující, ale pamatujte, že i daň z nemovitosti má své světlé stránky – je to důkaz, že jste součástí něčeho většího. A když vám příště někdo řekne, že platit daně není zábava, můžete mu vždy odpovědět: „Ale aspoň to nebolí tak jako nedělní ráno po sobotním večírku!“

Děkujeme, že jste s KRAKONOŠ realiťákem®, a pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc s vaší nemovitostí, jsme tu pro vás.

S úsměvem,
KRAKONOŠ realiťákem.

ZEPTEJTE SE KRAKONOŠE

NAPÍŠU KRAKONOŠOVI

Posláním sojky souhlasím se zpracováním osobních údajů.