ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ
STAVEBNÍHO POVOLENÍ

OD 1. ČERVENCE 2024

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ

DŮLEŽITÉ INFORMACE

V KRAKONOŠ realiťákem® rozumíme vašim potřebám a proto jsme vám připravili podrobný návod, jak na to. Čtěte pozorně celý článek.

Elektronické podání stavebního povolení: Co by na to řekl KRAKONOŠ

Představte si, že se chystáte stavět nový dům v srdci Krkonoš. Cítíte vůni lesa a šumění potoků, ale místo toho, abyste obíhali úřady, podívá se na vás KRAKONOŠ s mrknutím oka a řekne: Proč to neudělat elektronicky?

Od 1. července 2024 vyšel v platnost nový stavební zákon č. 283/221 Sb., který umožnuje podávat žádosti o stavební povolení online přes Portál stavebníka. (zde)
To znamená méně papírování a rychlejší rozhodování – přesně to, co KRAKONOŠ ocení, když se postaráte o hory, a on zase o váš klid.

Jak na to?
1. Připravte si dokumenty – Než začnete, ujistěte se, že máte připravenou projektovou dokumentaci a všechna potřebná stanoviska.

2. Přihlaste se na Portál stavebníka – S pomocí elektronické identity (např. eObčanka nebo BankID) se přihlásíte a vyplníte formulář.

3. Sledujte průběh online – Po podání žádosti můžete kdykoli zkontrolovat její stav a sledovat reakce úřadů.

Co je důležité?
Podobně jako KRAKONOŠ chrání své lesy, i stavební úřad chrání váš projekt. Ujistěte se, že máte správně vyplněné všechny dokumenty, abyste se vyhnuli zbytečným prodlevám. Pokud vám nějaké stanovisko chybí, úřad si ho může vyžádat sám – další věc, která vám usnadní práci.

A co na to KRAKONOŠ?
KRAKONOŠ by určitě ocenil, kdybyste dbali na správnou dokumentaci a pečlivě sledovali postup stavebního řízení. Ať už stavíte malý horský domek nebo větší stavbu, vše by mělo probíhat hladce a bez zbytečných průtahů.
Nezapomeňte, že i hory mají své pravidla, a tak je dobré mít v procesu jasno – a kdo jiný vám v tom lépe poradí než my v KRAKONOŠ realiťákem®.

Děkujeme, že jste s námi, a pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc s vaší nemovitostí, jsme tu pro vás.

S úsměvem,
KRAKONOŠ realiťákem®.

ZEPTEJTE SE KRAKONOŠE

NAPÍŠU KRAKONOŠOVI

Posláním sojky souhlasím se zpracováním osobních údajů.